Високите планини и ниските температури в Зимбабве са идеалните условия за отглеждане на кафе. Още през 90-те години, когато производството в страната достигна връх от около 15 000 тона кафе, се казваше, че си съперничи по качество с кенийското кафе. Сигурно се дължи на пикантната киселинност на Зимбабвийската арабика и богатите вкусове на горски плодове.
TAMUKA mu ZIMBABWE се пече на два пъти. Първото е леко и кратко - извежда сладостта в кафето. Второто е тъмно и дълго - помага за балансиране на вкусовете и ароматите, и придава гладкост на кафето.
Ароматния профил се отличава със сложни плодови нотки и пикантна и ярка киселинност. Можете да уловите всичко - от червена боровинка до червени плодове, от касис до грозде. Опитайте TAMUKA mu ZIMBABWE като Latte Macchiato и усетете как млякото придава на това кафе кремообразна, гладка текстура и издава сладки нотки на карамел.
Общи характеристики | |
Основна съставка | Arabica |
Брой | 10 |
Сила | 5 |